Nordisk Mesterskap 30.01.2016 i Danmark

Nordisk Mesterskap 2016 i Danmark
Chonkwon Taekwondo på Vestli og Romerike Taekwondo klubb gjorde en hederlig innsats under årets Nordiske Mesterskap i Taekwondo (WTF) i Frederica Danmark.Resultatet ble to bronsemedaljer og en 4. plass. I tillegg var de fleste deltakere kvalifiserte for finalen, sier Master Se Buorn Tran og coach Master Ferhat. 

Konkurransen fra alle nordiske land var tøff. Vertsnasjonen Danmark kapret til seg mange medaljer. Det samme var tilfellet for Sverige, Finland og Island. Siden jul har vi drevet med jevnlig mønsteropplæring for å gjøre våre kandidater klare for mesterskapet.

Både Anka Maria, Lisa Marie, Sarah og Anthony hadde forbedret sine taekwondokunnskaper og var godt forberedt foran mesterskapet. Vi gjennomgikk alle tenkelige og utenkelige mønstersammenhenger slik at de kunne møte hvilken som helst konkurrent, sier Master Se.

Å kvalifisere seg til finalen hvor landslagene i hvert nordisk land deltok, er en prestasjon i seg selv. Alle våre deltakere var enige om at konkurransen var tøffere enn de på forhånd ble forklart.

Hederlig innsats

Anthony i mixed par sammen med Sara
Sara og Anthony fikk bronsemedalje i mixed par mens Master Se fikk bronse i mønster. Vi var kjempefornøyde med å komme på pallen i et mesterskap hvor kompetansenivået var ekstremt høyt.

Lisa Marie
Lisa Marie, som bor på Høybråten og kommer fra Romerike Taekwondo, fikk fjerde plass. Dette er min første internasjonale opptreden og jeg er fornøyd med resultatet. 

Anka Maria presterte godt selv om hun ikke kom til finalen. – Jeg er glad for å ha deltatt, og kommer sterkere tilbake i både Norwegian Cup og Lomma Cup i Sverige.

Både Chonkwon og Romerike Taekwondo hadde med egne supporterteam som støttet opp om utøverne. Det er viktig for å styrke kampånden og motivere dem til god innsats, sier Master Se. Han legger til at utøverne og supporterteamet hadde en hyggelig tur til Danmark. Dette borger til gjentagelse.

Store utfordringer

En av de store utfordringer foran mesterskapet i Danmark var at en del av utøverne ble slått sammen med høyere graderte utøvere. Noen måtte sette seg inn i nye mønstre i løpet av fjorten dager. Det er kort tid for å få frem det beste i hver av deltakerne.

Stort forbedringspotensial

Master Se, som har 6. Dan i Taekwondo, og som har flere års kompetanse i mønster, ser et stort forbedringspotensial til alle utøverne i både Chonkwon Taekwondo og Romerike Taekwondo klubb.

Vi kommer derfor til å arrangere felles treningssamlinger for å styrke og forbedre mønsterkompetansen mot nye nasjonale og internasjonale mesterskap.

På telefon fra Norge sier Master Dong Van Nguyen at det er viktig med å styrke treningen slik at utøverne er godt forberedt foran internasjonale og nasjonale mesterskap.

Vi skal jobbe hardt og være godt forberedt foran nye konkurranser.

-Tekst og bilder av Trond

comments

You have no rights to post comments

Online

Vi har 28 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Find Us On FaceBook - Image